Persondatapolitik

Denne persondatapolitik beskriver hvilke personoplysninger der behandles om dig, formålet med behandlingen, videregivelse af personoplysninger, opbevaringen af personoplysninger, dine rettigheder som bruger og andre vigtige oplysninger, når du bruger vores website eller handler i vores netbutik.

 

1. Dataansvarlig

Restaureringscentrum ApS

CVR-nr. 32672124
Hverringevej 185
5300 Kerteminde 

Kontaktperson: Dorte Øllegaard Utecht
Kontakt e-mail: du@hverringe.dk

 

Hvis du besøger vores sider, kommunikerer eller på anden måde interagerer med os på sociale medier, såsom Facebook, Instagram eller andre platforme, opfordrer vi dig til at læse de specifikke persondatapolitikker, som gælder for og kan tilgås på disse medier og platforme. Du skal være opmærksom på, at vi kan have et fælles dataansvar med udbyderen af det pågældende sociale medie.

 

2. Typer af persondata

Vi har opdelt personoplysningerne i de typer af personoplysninger, som vi behandler om dig: 

  1. Identitets- og kontaktoplysninger inkluderer navn, adresse, telefonnummer og e-mail.
  2. Transaktionsdata inkluderer oplysninger om produkter du har købt af os og oplysninger om betalinger til og fra dig.
  3. Profiloplysninger inkluderer oplysninger om din købs- og ordrehistorik, dine interesser, præferencer, demografiske oplysninger og aktiviteter på vores website og sociale medieplatforme.
  4. Tekniske data inkluderer din IP-adresse, dine logindata, browser type og version, tidszone og lokation, og andre oplysninger om de enheder du benytter til at tilgå vores website.
  5. Brugsdata inkluderer information om hvordan du bruger og interagerer med vores website og sociale medieplatforme.
  6. Marketing- og kommunikationsdata inkluderer dine præferencer for modtagelse af markedsføring fra os samt dine foretrukne kommunikationsmidler.

 

I de fleste tilfælde modtager vi oplysningerne fra dig selv, når du besøger vores website eller interagerer med os på sociale medier, oprettes som kunde ifm. at du køber eller anmoder om at modtage tilbud om vores produkter og tjenester, tilmelder dig et kursus eller anmoder om at modtage markedsføring fra os, udfylder en formular på vores website eller på anden måde kommunikerer med os.

Når du besøger vores website, kan vi automatisk indsamle tekniske data og brugsdata. Vi indsamler disse oplysninger ved hjælpe af cookies og lignende teknologier. Vi kan også modtage tekniske data om dig, hvis du besøger andre hjemmesider eller sociale medieplatforme, der benytter vores cookies. Vi bruger kun cookies – udover teknisk nødvendige cookies – hvis du har givet dit samtykke hertil. Hvis du har givet samtykke, bruger vi også cookies og lignende teknologier fra vores annoncepartnere, så som Facebook og Instagram. Disse cookies kan blandt andet vise hvilke produkter du har vist interesse for eller lagt i din indkøbskurv, hvilke produkter du har købt, hvilken type enhed og browser du bruger og din IP-adresse. Du kan få yderligere informationer om hvilke cookies vi bruger ved at besøge vores Cookiepolitik.

Vi beder dig undlade at indtaste såkaldte følsomme eller særlige kategorier af personoplysninger nogen steder på vores website, herunder i kommentarfelter, beskeder eller lignende felter, som er eller bliver tilgængelige for dig. Disse personoplysninger omfatter oplysninger om race, etnicitet, religion eller filosofisk overbevisning, seksuel orientering, helbred, politisk standpunkt eller fagforeningstilhørsforhold. 

 

3. Formål med og retsgrundlaget for behandling af personoplysninger

Vi indsamler og behandler dine personoplysninger, når lovgivningen tillader det. Oftest vil vi behandle dine personoplysninger i følgende tilfælde:

  1. Hvis det er nødvendigt af hensyn til opfyldelse af en aftale, vi er ved at indgå eller har indgået med dig jf. Databeskyttelsesforordningens Art. 6, stk. 1, litra b).
  2. Hvis det er nødvendigt for overholdelse af en retlig forpligtelse jf. Databeskyttelsesforordningens Art. 6, stk. 1, litra c) eller hvis det er nødvendigt for at et retskrav kan fastslås, gøres gældende eller forsvares.
  3. Hvis du har givet dit samtykke jf. Databeskyttelsesforordningens Art. 6, stk. 1, litra a).
  4. Hvis det er nødvendigt for at varetage vores (eller en tredjeparts) legitime interesser, og dine interesser og frihedsrettigheder ikke går forud herfor jf. Databeskyttelsesforordningens Art. 6, stk. 1, litra f).

Nedenfor kan du få et overblik over de måder vi planlægger at behandle dine personoplysninger samt det retsgrundlag vi baserer behandlingen på.

 

 Formål med behandlingen af personoplysninger

Typer af personoplysninger der behandles

Retsgrundlag for behandlingen af personoplysninger

Administrere og opfylde en aftale med dig, herunder for at:

·         oprette dig som ny kunde,  

·         give dig adgang til at købe vores produkter og tjenester,

·         bestille og levere produkter til dig,

·         administrere og inddrive betaling for vores produkter,

·         administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere,

·         yde kundeservice og support, herunder håndtere klager, og

·         forhindre bedrageri og overholde lovkrav.

 

(A) Identitets- og kontaktoplysninger

 

(C) Transaktionsdata

 

 

 

(i) Opfyldelse af en aftale med dig, eller gennemføre foranstaltninger der træffes på din anmodning forud for indgåelse af en aftale.

 

(ii) Overholdelse af en retlig forpligtelse (f.eks. bogføring).

 

Give dig adgang til at tilgå og bruge vores website.

(E) Tekniske data

(iv) Vores legitime interesse i at give dig adgang til vores website.

 

Give dig mulighed for at kommunikere med os på websitet, via e-mail, sociale medieplatforme eller på anden måde, og give dig mulighed for at deltage i konkurrencer.

(A) Identitets- og kontaktoplysninger

 

(D) Profiloplysninger

 

(H) Marketing- og kommunikationsdata

 

(iv) Vores legitime interesse i at kommunikere med dig, så du kan få besvaret eventuelle spørgsmål og deltage i de konkurrencer du måtte have lyst til.

 

Sende markedsføring via e-mail med til dig, der har tilmeldt dig vores nyhedsbrev og reklamere for vores produktsortiment på sociale medier.

 

(A) Identitets- og kontaktoplysninger

 

(D) Profiloplysninger

 

(G) Marketing- og kommunikationsdata

(iii) Modtagelse af nyhedsbreve sker på baggrund af dit samtykke.

 

Du kan når som helst trække dit samtykke tilbage ved at afmelde nyhedsbrevet. Det gør du ved at klikke på linket ”Afmeld” nederst i dit seneste nyhedsbrev, eller ved at sende en e-mail til kontakt@hverringe.dk, hvori du skriver, at du ønsker at afmelde dig nyhedsbrevet.

 

(iv) Dit navn og din e-mail behandles, for at vi kan opfylde vores legitime interesse i at dokumentere dit markedsføringssamtykke med det formål at dokumentere vores overholdelse af markedsføringsloven.

 

(iv) Din e-mail kan også blive anvendt til at varetage vores legitime interesse i at reklamere for vores produktsortiment på sociale medier.

 

Vores nyhedsbreve indeholder pixels, der registrerer hvor mange og hvem der åbner nyhedsbrevene, hvornår nyhedsbrevene åbnes (dato og tidspunkt) og hvilke links der klikkes på.

(A) Identitets- og kontaktoplysninger

 

(D) Profiloplysninger

 

(E) Tekniske data

 

(G) Marketing- og kommunikationsdata

 

(iv) Oplysningerne der indsamles ved brug af pixels behandles, for at varetage vores legitime interesse i at optimere vores nyhedsbreve og fastlægge og forbedre vores markedsføringsstrategi.

Bruge dataanalyse til at forbedre vores website, produkter, tjenester, marketing, kundeforhold- og oplevelser.

(E) Tekniske data

 

(F) Brugsdata

 

(iv) Vores legitime interesse i at definere kundetyper til vores produkter og tjenester, for at holde vores website opdateret og aktuel og forbedre sikkerheden på vores website, for at udvikle vores forretning og forbedre vores markedsføringsstrategi.

 

 

Som nævnt ovenfor sker vores behandling af dine personoplysninger delvist på baggrund af interesseafvejningsreglen i Databeskyttelsesforordningens Art. 6, stk. 1, litra f). Vi har foretaget en afvejning af vores legitime interesser i at foretage markedsføring, forbedre vores website, sikkerheden og forhindre svig og dine interesser for at sikre, at dine interesser eller grundlæggende rettigheder eller frihedsrettigheder ikke overstiger vores interesser. Du kan i visse tilfælde have ret til at gøre indsigelse imod vores behandling af dine personoplysninger baseret på vores legitime interesser (læs mere herom i under punkt 7).  Ønsker du flere oplysninger om den afvejning, vi har foretaget, kan du rette henvendelse til os.

 

4. Videregivelse af personoplysninger

Som udgangspunkt videregiver vi ikke dine personoplysninger til andre, medmindre lovgivningen kræver det eller tillader det. 

For at kunne levere de ønskede varer og ydelser, kan det være nødvendigt at vi deler og overdrager dine personoplysninger til tredjeparter.

I nogle tilfælde drejer det sig f.eks. om samarbejdspartnere som betalingstjenesteudbydere, logistiktjenesteudbydere og lignende som leverer en ydelse, f.eks. behandling af din betaling eller transportydelse. Disse vil væres selvstændige dataansvarlige.

I andre tilfælde drejer det sig om samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedring af vores website, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder re-targeting, som it-leverandører, osv. Disse samarbejdspartnere er databehandlere og handler under vores instruks og behandler oplysninger, som vi er dataansvarlig for. Vi tillader ikke vores samarbejdspartnere at behandle oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.

Når du bruger vores website, kan der blive sat cookies på din enhed, indsamlet data og delt med tredjeparter. Vi opfordrer dig til at gennemgå vores Cookiepolitik, der er tilgængelig vores website, for at få mere information om disse tredjeparter og formål hvortil data indsamles.

Vi kan også videregive dine personoplysninger til tredjeparter når vi vurderer, at videregivelsen er nødvendigt for at retskrav kan fastslås, gøres gældende eller forsvares, beskytte din sikkerhed eller andres, efterforske bedrageri eller besvare anmodninger fra offentlige myndigheder.

Vi sælger eller udlejer ikke dine personoplysninger til tredjeparter, så de kan bruge dem til deres egen direkte markedsføring, medmindre vi har indhentet dit samtykke til at gøre dette.

 

5. Hvor længe opbevarer vi personoplysninger

Vi opbevarer personoplysninger om dig, så længe vi har et legitimt formål med at opbevare dem. Når vi ikke længere har et legitimt formål og ikke længere har et behov for at behandle dine personoplysninger, sletter eller anonymiserer vi dem. 

Når vi fastlægger opbevaringsperioden, tager vi forskellige kriterier i betragtning, såsom typen af produkter, du har anmodet om eller fået leveret, obligatoriske opbevaringsperioder i henhold til loven, forældelsesfrister mv.

Vi opbevarer dine personoplysninger så længe du har et aktivt kundeforhold hos os og i en periode på 5 år fra udløbet af det regnskabsår, hvortil købet eller aftalen knytter sig i henhold til reglerne i Bogføringsloven. 

I forhold til tilmelding til vores nyhedsbrev, så opbevarer vi dine personoplysninger så længe du er abonnent på nyhedsbrevet. Vi kan dog opbevare dokumentation for dit samtykke i 2 år efter, at vi sidste gang har sendt dig elektronisk markedsføring.

I forhold til vores kontaktformularer på websitet, så opbevarer vi dine personoplysninger i vores CRM-system, så længe vi arbejder aktivt med dem eller op til 3 år. Vi gennemfører en årlig audit i forbindelse med vores regnskabsafslutning pr. 31. december

Statistik som indsamles via brug af pixels om åbninger af nyhedsbreve og kliks på links bliver løbende anonymiseret efter 7 dage. Herefter indgår oplysningerne kun i generel statistik og kan ikke henføres til personer.

I tilfælde af en evt. tvist forbeholder vi os i alle tilfælde ret til at opbevare data i hele perioden hvor tvisten afklares.

 

6. Overførsel af personoplysninger til modtagere i tredjelande

Vi overfører ikke dine personoplysninger til modtagere udenfor EU/ EØS, medmindre vi har sikret overholdelse af Kapitel V i Databeskyttelsesforordningen.

Nogle af vores leverandører er etableret uden for EU/EØS, herunder bl.a. Google Analytics v/Google LLC som er etableret i USA, så deres behandling vil indebære en overførsel af personoplysninger uden for EU/EØS. For at sikre, at dine personoplysninger nyder tilstrækkelig beskyttelse, har vi sikret os, at der er implementeret sikkerhedsforanstaltninger som muliggør overførslen, herunder hvor EU-Kommissionen har fastslået, at det pågældende tredjeland har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau (sikkert tredjeland); eller f.eks. ved indgåelse af EU-Kommissionens godkendte standardkontraktbestemmelser (SCC).

Hvis du ønsker yderligere information om vores databehandlere, der er etableret uden for EU/EØS, og de sikkerhedsforanstaltninger, der er etableret for at muliggøre overførslen af personoplysninger, kan du rette henvendelse til os.

 

7. Dine rettigheder

Du har som registreret en række rettigheder, som vi kan hjælpe dig med at gøre brug af.

Dine rettigheder omfatter:

  • Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig, med hvilke formål vi behandler oplysningerne, og om vi videregiver personoplysningerne til andre.
  • Du har ret til at få berigtiget urigtige personoplysninger om dig.
  • Du har i visse tilfælde ret til at få slettet nogle af dine personoplysninger.
  • Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger, så at vi kun opbevarer dine personoplysninger i en given periode.
  • Du har ret til såkaldt dataportabilitet af de personoplysninger, du har afgivet til os, for så vidt angår de personoplysninger, som vi har indsamlet på baggrund af dit samtykke, eller fordi vi skal bruge personoplysningerne for at leve op til vores aftale med dig.
  • Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse imod vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af årsager og forhold, der vedrører din særlige situation.
  • Såfremt vi har indhentet dit samtykke til en del af vores behandling af dine personoplysninger, har du til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke, hvorefter personoplysningerne indsamlet på baggrund af dit samtykke vil blive slettet. Tilbagetrækning af samtykket berører ikke lovligheden af behandlingen baseret på samtykket før det blev trukket tilbage.

 

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor, skal du henvende dig på den e-mail, der fremgår under pkt. 9 i denne persondatapolitik. Vi bestræber os på at gøre alt for at imødekomme dine ønsker vedrørende vores behandling af personoplysninger.

Hvis du på trods heraf ønsker at klage, kan dette ske til Datatilsynet ved f.eks. at bruge tilsynets klageformular som du kan finde på hjemmesiden www.datatilsynet.dk.

 

8. Sikkerhed

Vi har implementeret forskellige sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at beskytte dine personoplysninger i overensstemmelse med branchestandarderne. Adgangen til dine data er beskyttet med et login og kan kun tilgås af brugere hos os, der har individuelle og særskilte logins.

Da internettet ikke er et 100% sikkert miljø, kan vi ikke sikre eller garantere sikkerheden af de oplysninger, som du overfører til os.

Der er ingen garanti for, at der ikke, ved brug af ulovlige metoder, kan opnås adgang til oplysningerne, og at de ikke kan blive videregivet, ændret eller ødelagt ved et brud på vores fysiske, tekniske eller administrative sikkerhedsforanstaltninger.

 

9. Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne persondatapolitik eller hvis du vil gøre brug af én eller flere af dine rettigheder, kan du kontakte os på kontakt@hverringe.dk.

 

10. Ændringer i persondatapolitikken

Den hurtige udvikling på internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre denne persondatapolitik. Ved rettelser ændrer vi datoen for “senest opdateret”.

 

I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores website.

Medmindre andet er angivet, gælder vores nuværende persondatapolitik for alle de oplysninger, som vi har om dig.

Denne udgave af persondatapolitikken er version 4.

Senest opdateret den 02.02.2024.